perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kanasalaattia

Huhhei, ja kesä menee menojaan, taukoa kirjoittelussa tullut vähän kun on käyty Tuskat ja mökit läpi tässä välissä, mutta kuvia on ja monen monta ruokaa on jonossa.

Tällä kertaa pistetään kanasalaatista hieman turinointia.

Ainekset:
  • Kanaa (taisi olla jotain "fileitä")
  • Kaalia (varhaiskaalia)
  • Kurkkua
  • Fetajuustoa
  • "Cheddar"-sulatejuustoa
  • Paprikaa
  • Majoneesia & kastiketta
Vihanneksia
Aluksi pilkotaan kuutioiksi tarpeelliset vihannekset, jälkikäteen ajateltuna mukaan olisi voinut pistellä myös esimerkiksi punasipulia, mutta tänään mennään näillä. Yleisenä vinkkinä suosittelen kaikille ns "mandoliinin" hankkimista, äärimmäisen kätevä esim juurikin kaalin viipalointiin.

Kanat paistettu
Kanat paistoin omassa marinadissaan, valkkaa siis omaan makuusi sopiva marinointi kaupasta, tai ota marinoimaton ja marinoi itse (tästä tulee aina parempaa jos vähän näkee vaivaa). Maustoin kanat kevyesti vain merisuolalla.

Valmista salaattia
Kun kanat on jäähtynyt ja pilkottu, on aika sekoittaa kaikki aineet kulhoon, lukuunottamatta majoa tai kastiketta - se helpottaa toki syömistä kun voi vain ottaa suoraan kulhosta valmista kamaa, mutta jos salaattia on tarkoitus syödä esim illemmalla tai jopa seuraavana päivänä uudestaan, se vettyy helposti liikaa jos kastikkeet on jo valmiina seassa.

Valmis annos
Valmiiseen annokseen lisäsin kastiketta ja majoneesia hieman, majoneesina oli jälleen kerran yksi omista sekoituksista, kastikkeena taisi olla ihan perus "makea kastike"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti