tiistai 16. elokuuta 2011

Lihaa! RAAKAA LIHAA!!! Eli härän pihvejä

Puhelin on saatu takaisin huollosta, ja jo varsin vanhat kokkauskuvat niiden mukana. Pahoitteluni siis pitkästä tauosta, mutta nyt on muutama ruoka heti jonossa julkaistavaksi.

Aloitetaan kunnon herkusta, eli härän pihveistä. Kaupasta tarttui mukaan uskomattomasta tarjouksesta härän fileetä, en kuolemaksikaan muista enää oliko se ulko- vai sisäfileetä, mutta kuvahaun perusteella väittäisin sisäfileeksi.

Ainekset:
  • Härän (sisä)fileetä
  • Jääsalaattia
  • Kurkkua
  • Paprikaa
  • Mausteita (grillimauste, merisuola)

Leikellyt lihat
Aluksi leikkelin lihan sopiviksi paloiksi, olisikohan noilla ollut se 1½-2cm paksuutta ehkä keskimäärin, ja kämmenellä & nyrkillä sitten taputtelin hieman ohkaisemmiksi. Maustoin pihvit merisuolalla samalla, väittävät mureuttavan lihaa mutta tiedä sitten pitääkö väitteet paikkaansa vai ei.

Pihvit pannullla
Pihvejä mahtui pannulle neljä kappaletta kerralla, joka nopeutti huomattavasti paistoprosessia - valitettavasti kun olin tyttöystävän luona kokkaamassa niin valurautapannua ei ollut käsillä - kotona en olisi tinkinyt siitä vaikka omaan valurautapannuuni mahtuukin vain yksi pihvi kerrallaan, tuurilla kaksi - kyllä pihvit nyt kuuluu valurautapannulla paistaa! Voista ei onneksi tarvinnut tinkiä.

Kypsyysaste ehkä pienenpienenaavistuksen liian kypsä
Koska viime kerrasta on jo aikaa, oli vaikea arvioida sopivaa paistoaikaa, ja kuten kuvasta näkyy, tuli pihveistä ehkä turhankin kypsiä ainakin minun makuuni, kun tavoitteena oli medium rare mieluummin lähempänä rarea kuin mediumia.

Pihvit paistettu
Pihvit on paistettu, lisäsin pihveille hieman grillimaustetta paiston jälkeen, sekä aavistuksen merisuolaa, tässä kohtaa tehtiin myös nopeasti lisukesalaatti kylkeen, eli käytännössä vain jäävuorisalaattia ja kurkkua, keltaista paprikaa sekä vähän kastiketta.

Valmis annos
Annos lautasella valmiina siirtymään tuulensuojaan, omnomnom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti