Seuraavana vuorossa on karjalanpaisti, tähän on tietenkin reseptejä kutakuinkin yhtä monta kuin tekijöitäkin, itse tein yksinkertaisen kaavan mukaan.
Ainekset:
- Karjalanpaistilihaa (Possua & nautaa)
- Keväsipuleita
- Kevätpunasipuleita
- Porkkanaa
- Mausteita (Suola, Pippuri)
 |
Ainekset lähes valmiina |
Paketti karjalanpaistilihaa (eli possua ja nautaa) kaupasta, kevätsipulia sekä kevätpunasipulia ja porkkana pätkiksi.
Itse pidän sipuleista isoina karjalanpaistissani, joten koitin pitää ne mahdollisimman "koossa" leikatessani kunkin neljään osaan.
 |
Uunissa |
Aluksi laitoin lihat ja vihannekset uuniin sellaisenaan ottamaan hieman väriä, ennen kuin lisäsin vettä sen verran että lihat peittyivät. Samalla maustoin liemen merisuolalla, tällä kertaa perinteisellä rakeisella hienon sijasta, sekä heitin joukkoon pippureita joukon, ja voita nokareen. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut heittää joukkoon myös yhden lihaliemikuution kenties.
 |
Valmista tuli. |
Uunissa tuo viihtyi muistaakseni kolmisen tuntia tai vähän alle, noin suurin piirtein - tein kuitenkin kerralla ruokaa kahteen eri kulhoon joista toinen sai istua vielä tunnin verran jäähtyvässä uunissa. Kuva on ensimmäisenä uunista otetusta setistä.
Valitettavasti itse annoksesta en kuvaa saanut otettua kun uskollisen paska kamerani (puhelimeni) temppuili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti