Kaupasta tarttui mukaan härän barbeque ribsejä, luultavasti ensimmäistä kertaa pääsen itse kokeilemaan näitä, tavallisesti kun ribsit ovat olleet possua härän sijasta.
 |
Raakaa lihaa :) |
Kylkiluiden valmistaminen ei suuria vaadi, parempi olisi tietenkin jos olisi ollut grilli käytössä, mutta uunikin toimii kun ei grillisäitä pitele vaan taivas näyttää olevan repeämäisillään hetkenä minä hyvänsä.
 |
Öjytyt luut |
Ribsejä oli marinoitu valmistajan toimesta jo, mutta itse päätin vielä valella niitä Smokey Hickory BBQ Oililla savuisen lisämaun toivossa. Uunin asetin valmistajan ohjeiden mukaan noin 125 asteeseen (tai ainakin luulisin asettaneeni, uunistani kun on kaikki mahdolliset lämpötila yms merkinnät kadonneet jo vuosia sitten).
 |
Uunissa on tunnelmaa |
Noin puolessa välissä parin tunnin kypsennystä kurkkasin uuniin ja otin yllä olevan kuvan siinä samalla - ja onneksi kurkin sinne, sillä huomasin että liha näytti uhkaavasti kuivuvan paikoitellen huolimatta lisäämästäni barbeque oilista. Öljyä lisää lihoille ja takaisin uuniin.
 |
Lautasellinen taivasta? |
Ribsien kaveriksi lautaselle päätyi jääsalaattia, tuoretta kurkkua ja paprikaa, joille pistin kastikkeeksi itse sekoittamaani chili-majoneesia. Kenties palaan joskus uuden kirjoituksen merkeissä tuon majoneesin olemattomiin saloihin.
No, oliko maukasta? Olihan se, ainakin kun merisuolaa lisäilin vähän väliä kulloinkin syötävänä olevalle ribsille, ilman sitä maku jäi hieman valjuksi, mutta kenties alla oleva kuva kuitenkin kertoo kyllin hyvin maistuiko ruoka. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti